餐厅: 貓之眼
资讯:

整体嚟讲食物质素对唔起呢个价钱,且侍应态度欠佳,令人失望。🙁事缘咁啱有事去到湾仔,谂起早几日睇到呢间餐厅嘅网评推介,又系黄店,因此前往尝试。落单纸上写明需要十分钟制作时间,然而落单之后未够五分钟,呢碟温温地唔够热嘅饭就送到嚟,所以推测应该系预先整定咗嘅。不过当时未够十二点,无论外卖定系堂食,生意都根本唔算繁忙。店内座位亦都净系半满,因此觉得咁样提早煮好其实唔太合理。😕其次,和牛味道实属麻麻,畀人感觉唔多新鲜,肉味稍显怪异,仲有几粒好韧难咬嘅筋。蛋包饭嘅蛋几香亦都够滑,但系入面饭粒嘅饭香唔够,唯有沟汁伴食以增添味道。咖哩猪肉嘅咖哩味道尚可,唔似系佢哋写住话用咗咁多种材料熬制而应该有嘅水准。猪肉吸收咗咖哩嘅甜与咸,都几入味。所以嘢食滋味可以叫做系由左至右从差到好。服务方面,男侍应颇为串嘴「教」顾客做嘢,在我之后有一位男顾客畀佢大声指点,全间舖啲人听到晒望过去。虽然懒有礼貌讲咗「唔好意思」,但明显令人感觉系口是心非,可能觉得自己好巴闭?此人对我亦都相似,当时𠮶刻并冇计较因为觉得无谓,喺度讲出系希望有缘之人睇到之后,去食之前要有心理准备。😅总结就系呢间餐厅嘅食物质素同服务态度好似唔值呢个价钱,
总结就系呢间餐厅嘅食物质素同服务态度好似唔值呢个价钱,味道净系比一般日式餐厅好少少。亦都可能系本人嘅要求同期望太高,天真以为网评推介应该唔错,以为一旧水就可以食到好味嘅蛋包饭。😂同埋唔该唔好破坏黄店声誉,态度欠佳甚至恶劣唔应该成为黄店嘅标签。
2022-06-20