2024-04-13 971 浏览
朋友食过推介呢间米芝莲餐厅,位于筲箕湾形荟商场地下。餐厅装修都好特别,好多灯牌。当日晚饭唔算多客人,侍应服务好好。🥢麻辣香炸凤尾鱼🐟凤尾鱼炸得好松脆,外面有一层薄薄嘅蜜糖同油再加少少芝蔴,香口但偏油🥢一家葱油白切鸡🐔半只鸡再加超大量葱油,鸡肉都够嫩,葱就偏甜,唔系烧味舖嘅姜葱咁咸🥢糖醋小排骨🐷小排骨唔系平时食开有醋味嘅糖醋骨,系用红曲炆,所以肉质比较柴,味道普通🥢炸臭豆腐一客本来4件臭豆腐,我哋加够一人一件,臭豆腐又唔算好臭,炸得外脆内软,配甜酱同辣椒酱食🥢油茶树菇炒福花🥦🍄份量少之余,个酱汁非常之咸,即时已向侍应反映,佢话叫厨房留意下🥢石窝咸肉菜饭🍚正正常常咸肉菜饭,以为石窝上会有好多饭焦,但原来得好少饭焦🥢小笼包小笼包一笼4只,我哋唔够分,侍应提议加多半笼2只,皮薄馅靓,入面有汤汁🥢煎韮菜锅贴🥟一客5只,煎到金黄,底部有薄脆餐厅价钱稍贵,而且食物质数只系合格,住得远就唔使特登去~💰是日晚餐人均消费$200💰

🥢麻辣香炸凤尾鱼🐟

🥢一家葱油白切鸡🐔

🥢糖醋小排骨🐷

🥢炸臭豆腐

🥢油茶树菇炒福花🥦🍄

🥢石窝咸肉菜饭🍚
正正常常咸肉菜饭,以为石窝上会有好多饭焦,但原来得好少饭焦

🥢小笼包

🥢煎韮菜锅贴🥟
一客5只,煎到金黄,底部有薄脆

餐厅价钱稍贵,而且食物质数只系合格,住得远就唔使特登去~

💰是日晚餐人均消费$200💰