2017-12-10 227 浏览
今日同个鬼佬客倾公事, 这个是大客来的, 当然不要失脸啦, 于是带左佢黎呢间西餐厅, 一入到去佢话呢到好舒服, 没有压迫咁, 而且呢到服务态度也很好, 他也很满意. 我们还点了红&白酒送以下既美酒佳肴.SALAD方面我地点了提子沙律, 呢个菜色好fresh, 因为有多种生果&沙律菜, 生果有提子/芒果, 味道清甜, 而且仲有龙眼肉tim, 爽口清甜, 沙律菜有我最爱既火箭菜, 加上黑醋后味道更清新. 之于汤方面我地点左呢款香槟忌廉蚝汤$78, 每一啖都充满著蚝既香味, 味道浓郁, 口感creamy, 好香滑, 好似食紧蚝一样.小食方面我地点左呢款烧牛舌$168, 肉质够淋身 & juicy, 外型d似肉眼切件, 哈哈…外层烧得够香脆, 制造了外脆肉软既感觉, 正!!MAIN COURSE 有呢款西班牙乳猪$258(1/4只), 啖啖肉, 一d肥膏都无, 肉质好嫩滑, 口感juicy, 大厨还用了自家制酱汁一齐焗, 再加埋呢个加了黄梅碎&洋葱碎既肉汁一齐食, 味道更野味, 酸酸甜甜.PASTA方面我地点叫左呢款榄油蒜片扁意粉$108, 用左野菌, 辣椒, 法边豆, 再加榄油一齐炒, 味道

PASTA方面我地点叫左呢款榄油蒜片扁意粉$108, 用左野菌, 辣椒, 法边豆, 再加榄油一齐炒, 味道带点微辣. 意粉软硬度煮得刚好, 有咬口之余不会太淋.

总括来说, 我的客人很满意今餐, 也帮我签了单, yeah !!
2017-11-12