2020-09-16
餐厅内里环境几好,又有以猫做主题既装饰,而座位系沙发椅好舒服。.等紧朋友黎,叫住一款小食食住先。小食种类都有好几款如Nachos,最后拣左巴马火腿蜜瓜(4pcs)$78。.一大片巴马火腿包住哈密瓜条,一啖咬落去,巴马火腿既咸香味同又juicy又甜既哈密瓜融合。.朋友黎到后,餐厅就送上每人两件面包,配以黑醋及橄榄油。.食完面包好开胃,就叫主菜啦!我同朋友都系海鲜控,异口同声拣左Catee's 香煎海鲜拼盘$278!.拼盘有好多不同海鲜!先试三款鱼柳 - 红鲉、金鲉、黄花鱼,煎到鱼皮香脆,但啖啖肉既鱼柳扒...好好食虾、蚬、青口等经煎煮后仍保留鲜味。.唔好睇少配菜既烤蔬菜同薯蓉,一样煮得出色。.另外仲叫左 德国脆皮猪手伴蜜糖芥末及德国酸菜 $188 (转餐+$30).上菜时餐厅已将猪手拆骨切肉,方便食用。猪手外皮脆到卜卜声,而猪手肉厚并充满骨胶原既感觉,沾上蜜糖芥末酱食好夹!然后再食番d酸菜中和刚刚食完既猪手,即刻胃口又好左可以继续食。.餐厅既Set Dinner 系包沙律、餐汤、饮品及甜品,好抵食。沙律系麻酱沙律菜、餐汤系忌廉汤,而最后上既甜品系朱古力芝士蛋糕,我几钟意食!
朋友黎到后,餐厅就送上每人两件面包,配以黑醋及橄榄油。
虾、蚬、青口等经煎煮后仍保留鲜味。
唔好睇少配菜既烤蔬菜同薯蓉,一样煮得出色。