2022-09-13
最近发现太子好似愈黎愈多餐厅开张,有啲主题/装修几特别,有啲就有多国菜式可以选择🤤今次呢间,装修都唔错,首先佢有分两个以上既用餐区,配以唔同风格既设计,例如工业风、欧陆风,可以睇番自己想系咩环境下进食去拣🥰都几正!今次我拣左欧陆风,墙上画满外国风景既壁画~装修都几特别,而呢间啲野食系以西班牙料理为主,但系都有其他国家嘅菜式可以叫~无论装修定食物质素,我觉得呢间真系认真唔错😆下次会番黎encore!🤭✎ 澳洲谷饲猪鞍串烧 猪鞍、洋葱同番茄串埋一条,肉烧到好粉嫩,表面冇烧㶶,仲加咗少少盐调味,而中间加左细细粒既番茄同样增加清新感!😋✎ 泰式烤猪颈肉卷饼 卷饼入面有猪颈肉、红萝卜同沙律菜。猪颈肉滑嫩,唔干🥰红萝卜丝状,好爽脆!系卷饼入面放红萝卜同沙律菜变相增加左啲清新嘅感觉,减低肥腻感🫰🏻仲有啲酸汁加喺入边,更加开胃!✎ 烤焗德国猪手 之前去过一啲餐厅/市集,食个啲猪手劲干同劲咸!但系呢碟就岩岩好,唔会太咸/干,好香猪手味😋表皮仲劲脆添!佢嘅配菜有酸青瓜、酸菜同千岛酱~青瓜少少酸但就好爽脆,而酸菜同千岛酱都劲酸,但猪手夹埋呢啲配菜一齐食,好好食🤩✎ 泰式冬阴公海鲜汤 材料有蚬、蚝、虾,全部都
✎ 澳洲谷饲猪鞍串烧
✎ 泰式烤猪颈肉卷饼
✎ 烤焗德国猪手
✎ 泰式冬阴公海鲜汤
材料有蚬、蚝、虾,全部都几大只同几有咬口。个汤少少辣,几有正宗冬阴公汤嘅味,几好饮~☺️
✎ Lychee Flower
野饮黎个阵分左两层,上面系加咗玫瑰同柠檬整成既野饮,下面系充满荔枝肉调制而成嘅好酸嘅野饮,沟埋一齐中和到个酸味,变番少少酸,而酸得黎好重荔枝味😍
✎ Passion Dream
整体酸酸的,其实个味似mojito,但系冇左酒个浸味😂