2023-08-08
平日间中都会黎哩度,今日同成家人一齐黎,我哋食咗好多款菜式。带子虾球炒菜,咸蛋虾仁,肉碎炒通菜,烧腩仔,蚝仔粥同埋姜葱蒸红鱼。整体上,食物质素普通。先讲带子虾球炒菜同咸蛋虾仁。带子同虾球个质感都唔够弹牙,无乜鲜味,带子带雪藏味。咸蛋虾仁有阵怪味,屋企人觉得系有阵碗布嘅臭宿味,靠咸蛋嘅香味都难以遮盖。肉碎炒通菜都算系普通啦,味道一般,冇特别嘅惊喜。蚝仔粥都系一般,蚝仔鲜甜,粥底稀薄,同埋啲蚝仔有啲细,有啲可惜。烧腩仔就真系好食,好脆同埋好肥美!至于姜葱蒸红鱼,个鱼肉鲜嫩,姜葱豉油起初俾得好少,我哋要求佢俾多啲,整体嚟讲冇咩特别嘅特色,有啲普通。今日个餐厅真系好满座,座无虚席。如果你想食烧鹅,最好系提前预约。不过,整体嚟讲,呢间餐厅嘅价钱偏贵,大部分野都唔好食/普通。另外一个缺点系服务员嘅工作量好大,佢哋好忙碌,可能会有啲等待时间。如果你想食得快啲,可能要有啲耐性等待。总括而言,食物质素一般,烧腩仔系我最推荐嘅菜式。不过,如果你追求平价啲嘅选择,可能要考虑其他餐厅。
肉碎炒通菜都算系普通啦,味道一般,冇特别嘅惊喜。
烧腩仔就真系好食,好脆同埋好肥美!