餐厅: Cafe首爾
资讯:

餐厅: Cafe首爾
资讯:

2012-12-06 243 浏览
依间餐厅我帮衬左好多次介绍过好多朋友黎食基本上食过都话唔错的近年开左间分店起附近好似食物质素差左食的次数都减少左今次再去食SET LUNCH, 希望唔会失望但结果系失望而回的2个人叫2个SET LUNCH一个韩式牛肉饭一个泡菜猪肉饭未黎饭前先来一碟免费泡菜, 细细碟,但依然好味SET LUNCH跟汤一向觉得有落味精, 但唔重手, 所以可以接受而且汤中有少少料, 有d野咬下系好d的尤其欣赏佢个汤碗依只金属碗中间空心, 故此可以好好保温冬天饮热汤时尤其正主角出场泡菜猪肉饭泡菜水准可以, 但猪肉硬, 冇味 ,又唔系好够热因为有泡菜存在, 碟饭我仲可以食得几开心韩式牛肉饭依个好似以前我冇食过, 冇乜印象以前食系乜味今次一食, 感觉唔到系韩个菜, 因为好似什菜炒牛肉咁牛肉又系有d过熟依碟真系味道好普通好普通两碟饭的饭都有d一旧旧咁, 唔系咁绵卖相又普通(其实系差)我觉得似去左茶记多今次唔比喊面 系因为多年积落的感情但如果情况不改相信下次会比喊面了
依间餐厅我帮衬左好多次
介绍过好多朋友黎食
基本上食过都话唔错的

近年开左间分店起附近
好似食物质素差左
食的次数都减少左

今次再去食SET LUNCH, 希望唔会失望
但结果系失望而回的

2个人叫2个SET LUNCH

一个韩式牛肉饭
一个泡菜猪肉饭
未黎饭前
先来一碟免费泡菜, 细细碟,但依然好味
SET LUNCH跟汤
一向觉得有落味精, 但唔重手, 所以可以接受
而且汤中有少少料, 有d野咬下系好d的
尤其欣赏佢个汤碗
依只金属碗中间空心, 故此可以好好保温
冬天饮热汤时尤其正

主角出场
泡菜猪肉饭
泡菜水准可以, 但猪肉硬, 冇味 ,又唔系好够热
因为有泡菜存在, 碟饭我仲可以食得几开心
韩式牛肉饭
依个好似以前我冇食过, 冇乜印象以前食系乜味
今次一食, 感觉唔到系韩个菜, 因为好似什菜炒牛肉咁
牛肉又系有d过熟
依碟真系味道好普通好普通
两碟饭的饭都有d一旧旧咁, 唔系咁绵
卖相又普通(其实系差)
我觉得似去左茶记多
今次唔比喊面 系因为多年积落的感情
但如果情况不改
相信下次会比喊面了
真系好似茶记的什菜牛肉饭
好在有d泡菜, 令依碟饭未致太失色
2012-11-15