同屋企人嚟食饭,换来一个不太开心嘅经历。当晚店舖大约七成入座率。餐厅作为集团经营,味道质素管控算平稳,但系以服务而言,就非常差。上菜方面,可以喺20分钟内上晒百道菜,好听啲就系有效率;唔好听,就仲快过食快餐,到底系享受定系催逼?最令我惊讶嘅系店舖嘅外籍女性manager,成场黑口黑面,我哋未食完嘢已经赶紧要收碟(我哋当时只系喺店舖大约1小时),我嘅家人同呢位manager讲似乎太急,呢位manager竟然话:「I’m just asking」跟住照收碟,头也不回就走。呢度价钱中上,但系作为分店manager,最基本俾人感到舒服同埋尊重嘅招呼都冇,令人失望。唯一欣赏嘅系同分店嘅supervisor知道呢件事,愿意聆听同埋同我哋道歉。但问题系上梁不正,做细嘅又可以补到几多只镬?任凭食物几好,都唔会吸引到客人。
同屋企人嚟食饭,换来一个不太开心嘅经历。
当晚店舖大约七成入座率。
跟住照收碟,头也不回就走。

2024-10-10
用餐时段