2024-07-06
之前喺第二间分店食咗个lunch set已经觉得好抵食,今次一于试埋夜晚,点知性价比更上一层楼⬆️🆙 服务态度更加令我眼前一亮🤩特别要称赞一下当晚外籍店舖经理处理无理客人时仍能保持礼貌笑容,而家香港服务态度实属罕见。👍🫡Dinner set 是日餐汤系非常健康嘅椰菜花汤。口感仲食到粒粒椰菜花。餐包暖笠笠配合海盐牛油点汤食是我最爱的吃法~✨必点!法式点心拼盘有吞拿鱼他他、烟三文鱼蘸酱配饼干条、迷你菠菜蛋批、炸黑松露蘑菇球、西班牙火腿。一次过满足晒我几个愿望🥳 最钟意莫过于吞拿鱼他他. 入口一阵柠檬青柠香, 非常开胃🤤🦞半只烤龙虾 +70龙虾非常新鲜,肉质弹牙. 仲有蕃茄莎莎、焗牛油薯仔及沙律. 份量都几足.🦆煎鸭肝,油封鸭腿意粉 +35鸭肝非常肥美,唔讲仲以为自己食紧鹅肝,味道不太大分别~ 鸭腿整出丝来,方便晒我哋呢啲懒人🙈🤭 意粉配鸭油忌廉汁,齿颊留香,非常好食!😳🤤🍫 朱古力心太软如果全晚要挑剔,唯有系呢个朱古力唔够流心同埋略嫌越食越甜🙈最后拣咗一红一白酒做Pairing,白酒配海鲜,红酒配火腿。只能说今餐非常高水准,性价比爆灯💡💡💡💡💡 非常适合任何庆祝活动或平时过嚟聚餐!👍📍Ode
✨必点!法式点心拼盘
🦞半只烤龙虾 +70
🦆煎鸭肝,油封鸭腿意粉 +35
🍫 朱古力心太软
如果全晚要挑剔,唯有系呢个朱古力唔够流心同埋略嫌越食越甜🙈
📍Odelice! (The ONE) (尖沙咀)
尖沙咀弥敦道100号The ONE 4楼L407号舖