2023-07-25
充满日本风情的居酒屋,地点十分方便就系美丽华附近🎏居酒屋放左好多日式摆设🎎令人可以置身于日本一样。🎐🎐食物质素都几好,好适合收工黎食下野饮杯酒relax下🍺来居酒屋要先点饮品,我就要左杯梅酒梳打,夏天要杯梳打就更爽🍹叫左一口甜薯黎送下酒。清酒煮蚬份量都几多,蚬好入味,新鲜无沙。软壳蟹天妇罗好好食🦀炸得酥脆,粉浆都系薄薄一层,软壳蟹本身都大只,食落啖啖肉🦀必食刺身寿司🍣要左鲍鱼刺身,鲍鱼切到薄薄一片,口感爽口。金枪鱼蓉寿司,入口即溶,另外有我最钟意的穴子寿司,手掌咁长🤚🏻表面炙烧过好香,加埋烧汁一齐食真系无得输😋夏天无咩胃口食热野既话🥵都推荐叫返份海葡萄抹茶冷面作为主食🧊🧊沾上冷面酱汁、芥末、芝麻、葱,味道清爽开胃🧊🧊加上海葡萄脆卜卜的口感,都忍唔住成个面食晒。最后仲有叫烧油甘鱼头鲛,烧得劲香,鱼皮脆脆地,鱼肉都好有油脂感,点一点醋食酸酸地balance返,好好味👍🏻🔸一口甜薯$78🔸清酒煮蚬$128🔸软壳蟹天妇罗$148🔸鲍鱼刺身$158🔸穴子寿司$196🔸金枪鱼蓉寿司$114🔸海蒲萄茉茶冷面$148🔸烧油甘鱼头鲛$298🔸巨峰梳打$78🔸梅酒梳打$78📍#渔道乐 (#尖沙咀美食)尖沙
来居酒屋要先点饮品,我就要左杯梅酒梳打,夏天要杯梳打就更爽🍹叫左一口甜薯黎送下酒。 清酒煮蚬份量都几多,蚬好入味,新鲜无沙。软壳蟹天妇罗好好食🦀 炸得酥脆,粉浆都系薄薄一层,软壳蟹本身都大只,食落啖啖肉🦀
必食刺身寿司🍣要左鲍鱼刺身,鲍鱼切到薄薄一片,口感爽口。 金枪鱼蓉 寿司,入口即溶, 另外有我最钟意的穴子 寿司,手掌咁长🤚🏻表面炙烧过好香,加埋烧汁一齐食真系无得输😋
夏天无咩胃口食热野既话🥵都推荐叫返份海葡萄抹茶冷面作为主食🧊🧊 沾上冷面酱汁、芥末、芝麻、葱,味道清爽开胃🧊🧊加上海葡萄脆卜卜的口感,都忍唔住成个面食晒。最后仲有叫烧油甘鱼头鲛,烧得劲香,鱼皮脆脆地,鱼肉都好有油脂感,点一点醋食酸酸地balance返,好好味👍🏻
🔸一口甜薯$78
🔸海蒲萄茉茶冷面$148
🔸烧油甘鱼头鲛$298
🔸巨峰梳打$78
🔸梅酒梳打$78
📍#渔道乐 (#尖沙咀美食)
尖沙咀金巴利道35号金巴利中心地下A号舖
➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去饮饮食食😎