2022-03-18
上次去完万豪金殿朝圣完, 有个非常好嘅餐饮体验, 今次去呢间同属一星米芝莲, 不过就有天壤之别嘅感觉👇🥢椰皇鲍鱼罐汤饺 $160👍汤底有淡淡嘅椰香味, 清甜好饮, 鲍鱼有汤羹般大, 新鲜弹牙, 花胶大大件, 灌汤饺亦大大只, 饺馅足料多虾🥢越式脆虾肠粉 $110👎粉皮卷住虾春巻, 粉皮唔滑及比较淋身, 虾春卷嘅炸皮唔脆, 虾嘅份量极之充实, 虽然有份量十足嘅虾, 但喺食唔出虾的鲜味, 失望之作🥢水晶虾饺皇 $100虾饺皮弹牙烟韧, 鲜虾爽口弹牙, 不过就唔算juicy, 冇咩惊喜🥢带子虾烧卖 $100带子鲜甜, 烧卖猪肉爽弹juicy, 不过调味略为浓, 失了鲜味🥢瑶柱小笼包 $100👎包皮干身, 折口嘅地方颇硬及厚身, 馅料内肉汁好少, 馅料猪肉食落干身及唔香, 亦都唔发现有瑶柱在内, 可能系搅碎哂啩🤔🤭🥢如意发菜海鲜饺 $78饺皮淋滑, 多馅料实泵泵, 不过饀料唔算juicy, 中规中距因为无景观嘅原因, 所以感觉唔开扬, 但装饰陈设确系富丽堂皇, 台与台隔得宽阔, 算坐得舒服, 不过唔明点解有吉位都安排我哋坐二人台🤔, 虽然我哋真喺得两个人🤪惊喜位就系一坐低就有杯清淡嘅玫瑰花茶
🥢椰皇鲍鱼罐汤饺 $160👍
惊喜位就系一坐低就有杯清淡嘅玫瑰花茶🤩
食物质素及服务以我个人觉得都不太像米芝莲一星😅😅
鱼坚总评
性价比 2👍
(以5👍为满分)