2014-12-20
本身想去同商场某火锅店,但碍于等电梯人龙及没有订位的情况下,临时决定食本阵,因为劲耐冇食烧肉,系台湾的时候经常去唔同的烧肉店大吃特吃。Walk in 等位大概等左20-30分钟,其实都有几多空枱,不过都系比人book左既。本来只系谂住过下口瘾,估唔到有惊喜。有三款不同价钱的放题选择,分别系$218、$288,$428,满$288仲送haagen daz。感觉$288最划算所以就拣左,而且免收加一。第一次黎咩都唔识,随便点左M6牛肉拼盘、洋葱、厚切牛舌(超推介!!!)我都几钟意将牛肉烧完夹生菜食,不过呢度D肉虽然唔错,但可能系比较厚身,好似烧完又有D"鞋" 所以我后来都系主攻牛舌同虾D虾都几大只,几新鲜韩式紫菜,食左劲多!!小吃-芥末章鱼,生食的鸡软骨口感好特别厚切牛舌真系好正,应该有0.5cm 厚最后一定要用烧麻糬夹雪糕做为ending!,麻糬烧到胀卜卜再放雪糕入去,内冷外热好好食!不过要记得烧既时候要常翻面,唔系好易㶶!
本来只系谂住过下口瘾,估唔到有惊喜。
感觉$288最划算所以就拣左,而且免收加一。
题外话/补充资料:
待应服务态度几好,不过就唔太主动,漏单情况唔严重,限时100分钟,不过我地食完既时候餐厅只得返1/3 客人,所以坐多阵倾下计,慢慢食雪糕,都冇赶我地,整体都唔错,下次会再去。