2024-05-29
放工约左朋友食饭,朋友住坚尼地城,佢极力推介呢间泰国餐厅,话好好食又性价比高,就去试试佢!平日夜晚差不多满座,食客睇落唔少都系街坊客。老板推介平日夜晚的优惠menu,价钱又真系好吸引!椰汁鸡汤 平时去泰国餐馆通常都会点冬阴功,今次见到特价menu上有椰汁鸡汤,就试试佢。椰汁鸡汤有香茅、辣椒等香料,食落酸酸的很开胃。汤里面有好多好多大大件的鸡件,非常足料,而且鸡肉煮得恰到好处,质感嫩滑。流心咖喱蟹肉包 俾menu上的相片吸引,叫左个咖喱蟹肉包试试佢。咖喱蟹肉包卖相非常吸引,看似一个蘑菇,很可爱😆 老板细心地帮我们切开面包,里面的咖喱蟹肉酱就随即流出来🤩 面包焗得非常脆,加埋蟹肉酱非常惹味!泰式明炉乌头 鱼肉质鲜嫩,我地拣左加青柠辣椒汤底,味道清新,酸辣得黎衬托出鱼嘅甜味。赞!烧牛肉呢道烧牛肉系老板推介嘅新菜式。上菜时有惊喜,份量比想像中大。呢道菜真的超赞🤩👍🏻 牛肉烧得好好,肉的旁边烤得焦脆,有微微炭烧的香味,而中间保持软嫩,真系超级超级超级超级超好味呀👍🏻 很少餐厅烧得有这样高的质素🤩 而服务方面,职员上菜速度快,态度好老板会主动同食客倾计,与食客关系良好,感觉食得轻松愉快呢间餐厅果然
椰汁鸡汤
流心咖喱蟹肉包
泰式明炉乌头
烧牛肉
而服务方面,职员上菜速度快,态度好
老板会主动同食客倾计,与食客关系良好,感觉食得轻松愉快
呢间餐厅果然有惊喜,性价比超高,下次可以再encore🤩