2023-03-03
📍 万丸烧肉 (铜锣湾)铜锣湾骆克道463-464号铜锣湾广场二期8楼自从去完日本返嚟好耐无食过烧肉!上次系系同层打边炉见到佢装修劲吸引,已经好想试,所以今日烧肉瘾起就即刻醒起!🤩🤩餐厅装修以木系为主,座位劲宽敞,坐得超舒服!💓💓 店员服务态度非常好,一坐底店员就介绍放题餐牌俾我,有四个价钱,我今次就拣左💰438 极上烧肉食放题,120分钟日本寿喜烧,日本和牛五花,特级安格斯牛小排,安格斯牛胸腹肉🤩🤩🤩岩晒我呢食肉兽😋😋😋😋食物系用QR CODE落单,完全唔会有漏单情况!而且劲快就送上食物!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻食物方面超多选择!而且样样都咁高质!佢食物上枱时劲精致,完全物超所值!鸡软骨、炸和牛饺,一口炸豆腐,仲有天妇罗炸虾!炸物超级好食!全部都炸得香脆又唔会十分油腻,味付海蜇又香,又爽又脆,必食!玉子烧,超精致,可以即食嘅,放去烧一烧又有一番风味。另外の仲都放题有咁既质素我以为自己去左居酒屋🏮讲返我最爱既烧牛🤩🤩🤩日本宫崎和牛五花肉,油花比例无敌!每边烧10秒就够,食落入口即融,好嫩滑🥹🥹另外仲有多款牛肉,牛舌、牛小排、牛肩胛、牛颈脊,好多好多,全部都超新鲜!!有腌制同非腌制,我自己就钟意
铜锣湾骆克道463-464号铜锣湾广场二期8楼
💰438 极上烧肉食放题,120分钟
讲返我最爱既烧牛🤩🤩🤩日本宫崎和牛五花肉,油花比例无敌!每边烧10秒就够,食落入口即融,好嫩滑🥹🥹另外仲有多款牛肉,牛舌、牛小排、牛肩胛、牛颈脊,好多好多,全部都超新鲜!!有腌制同非腌制,我自己就钟意非腌制,可以更加食到牛既原味道,所有牛肉都好有牛味!大推香葱薄牛舌,同牛舌!好好食🥹高质呀!!
另外猪肉都好岀色!有日本豚五花肉,日本干岁豚肩肉,日本豚眼肉,猪日本进口既豚肉,款款肥美,油香齿颊留香💓💓💓
另多仲有鸡皮串,鸡肾串,鸡皮烧到脆口好滋味好邪恶,店员教落要放喺炉边烧😋😋的确系正😍😍 仲食左鲭鱼肉质结实,烤完有油香仲有汁;多春鱼都好新鲜。
香蒜牛油蓝青口,青口新鲜,牛油香蒜完美配搭😚😚。香草/白酒牛油杂菌,两款都超好味,超香口!
另外仲有好多野食不能尽,食到济又可以食下佢d salad 清下,好推荐佢个车厘茄沙律劲fresh!!🥗🥗
值得一提既系呢到有无糖有汽水,同无糖茶!😚😚😚好岩我💓爱甜既人,都有好多选择🥂🥂🥂
最后,店员仲问我想要咩味雪糕,有雪糕先有happy-ending ,仲要系高质既Häagen-Dazs 雪糕🍦🍦🍦🍨
回头: yesYesyes!! 。食烧肉最紧要系啲肉够靓,无可置疑呢到啲肉全 部系靓肉!‼️座位劲舒服,而且仲有房仔可以包箱👍🏻👍🏻店员又劲好,会主动教我点样烧啲肉好食啲,really nice😆😆
#kermit食在铜锣湾