2021-03-19 1560 浏览
间唔时想食烤鱼,就会约朋友去尖沙咀呢间餐厅。呢到有烤鱼,亦都有鸡煲,而我个人比较偏爱佢地既烤鱼多于鸡煲~~~虽然设有自助酱料区,但食呢啲浓味既野,我觉得唔太需要另外既酱料~有需要既客人可以自取~凉拌皮蛋估唔到系水晶皮蛋!好耐无食过啦~调味唔会太咸同辣,酱料入面好似有少少菜甫,多左啲口感亦多左一重香味。凉拌云耳我最爱既小食之一~唔肥之余又惹味,会一块接一块咁不停食😂原条烤江团鱼(酸菜味)我超钟意食酸菜!!佢地落得好豪爽,有好多酸菜❤️❤️另外条鱼有炸过,等鱼皮鱼肉无咁易散。鱼肉依然好滑,鱼头部份超正!不过我成日觉得食烤鱼好赶,因为愈煮得耐,鱼肉就会愈黎愈老。客人可以自选4个配菜,配菜份量都落得相当之多。羊肉卷呢到既羊肉够膻,肉质有咬口,但又唔会柴,超推!!每次都会叫~而且同出面相比算系几平。大大杯雪燕洛神花红茶可自选甜度同冰量,我通常会叫走甜,可以清一清食浓味野/打边炉既油腻感,系舒服既!而且佢真系超大杯!绝对够两个人一齐饮!

凉拌皮蛋

凉拌云耳
我最爱既小食之一~唔肥之余又惹味,会一块接一块咁不停食😂

原条烤江团鱼(酸菜味)

羊肉卷

大大杯雪燕洛神花红茶