2023-05-13
《茶木》嘅甜品一向吸引,趁还有10周年优惠价,心思思又走咗去食🥢巧克力曲奇蜜糖砖块 - 餐厅嘅招牌甜品,吐司叠满3层,搽满蜜糖后再烤焗,食落香甜又香脆,顶层放上朱古力曲奇、特制奶油和朱古力雪糕,味道和卖相满分!✨食甜品前都点咗几款主食,质素都好好!🥢晚市套餐 - 台式麻辣半筋半牛肉拌面*拌面煮得爽弹,麻辣酱汁辣度恰好,老少咸宜!*牛筋和牛肉肉质软腍,份量都丰富*鸭血和素鹅 (跟餐)*台式酸梅冰 (跟餐) - 酸酸味味,醒胃又解渴*香芋奶冻 (跟餐) - 软Q嘅奶冻加上香芋嘅香味,最佳嘅饭后甜品🥢香煎三文鱼时蔬藜麦饭 - 好一份super food!藜麦饭食落有口感,三文鱼煎到外层香脆,食落就肉质嫩滑,推介👍🥢金黄盐酥鸡 (套餐追加小食) - 新鲜即炸,香脆可口,份量都唔少,追加价$26绝对抵食!🥢樱花虾花枝饼 - 炸到金黄色,食落香口弹牙,小食类我会推介呢款👍
✨食甜品前都点咗几款主食,质素都好好!
🥢晚市套餐 - 台式麻辣半筋半牛肉拌面
*拌面煮得爽弹,麻辣酱汁辣度恰好,老少咸宜!
*牛筋和牛肉肉质软腍,份量都丰富
*鸭血和素鹅 (跟餐)
*台式酸梅冰 (跟餐) - 酸酸味味,醒胃又解渴