2018-08-19
其实呢间别天神嘅位置应该系尖东嘅港晶中心,唔算系红磡。我平时去开湾仔嘅别天神,见今日去开附近Hotel Icon听讲座,就试下呢间啦。有选择困难症嘅我,一般都会点晒餐牌上的原味豚骨汤面同虾味噌豚骨汤面,当然唔少得饺子同小龙虾蟹籽沙律同老公开心share啦。点完餐,倒杯面店提供的麦茶,竟然有只乌蝇仔跟住d茶倒出来😰,超呕心!有些杯还有渍和食物残渣🤦🏻♀️!即使湾仔分店位于马路边,衞生情况都无呢间分店咁差!个人比较喜欢虾味噌豚骨汤面,除了有樱花虾仲有香浓的虾油,汤底够浓,但不太黏,面底硬度适中,半熟蛋够入味👍🏻仲有小龙虾蟹子沙律,用紫菜包住食👍🏻!而原味嘅豚骨汤面,味道无咁突出,豚肉较瘦,饺子都一般,不过算juice嘅。虽然食物唔错,保持到一贯水准,但成餐饭要不停赶走乌蝇,有d仲唔怕人,赶唔走🤦🏻♀️,如果面店再唔改善下d衞生,睇怕真系等拍乌蝇了!
虾味噌豚骨汤面配小龙虾蟹子沙律
豚骨汤面