2021-06-19 626 浏览
生日饭,一早已订位,最后成晚得我地两个人,舒服又浪漫咁食左个好开心嘅生日饭。订位果阵会问晒你嘅选择先,好贴心,有5 or 6 courses🥰🥰我地要左5 courses。头盘系肉批咁款嘅油封法国黄鸡肉冻, 西班牙火腿,羊肚菌。感觉个样有少少似拿破仑,但当然唔系脆嘅🤣。好浓郁嘅肉味,食得出要好多功夫整。然后系烧北海道带子,柑橘茴香汁,味系几好,但略嫌带子唔够鲜味。再嚟系蔬菜蟹汤,清得嚟好鲜嘅蟹味;根住就系龙虾cappuccino,呢个正,厨师都话点转menu都keep返呢个,龙虾好嫩滑好新鲜,虾肉好Q弹,个汁配得好好味,系会想再encore嘅菜式!(我原来为食到有几个菜嘅相都无影,挂住食挂住倾,麻烦各位喺其他评语度睇返相😉😉)主菜我地每人拣左唔同嘅,一个系西班牙伊比利猪架,另一个系西班牙红虾炖饭(要+$100)。只可以讲个红虾系绝对性价比好高,虽然要加钱,但系好值,个红虾好味到我,即时我个猪架都比下去好多倍🤣。我个猪架就ok啦, 至少无猪骚味,我食过一啲好贵嘅猪都可以有猪骚味,所以呢个算ok。有机会下次可以试下牛,唔系间间煮得好食,所以无试,唔想失望😆。甜品系歌剧院朱古力蛋糕, 当然好

,麻烦各位喺其他评语度睇返相😉😉)

甜品系歌剧院朱古力蛋糕, 当然好贴心咁写左我个名,呵呵😛。几好味,唔会太甜,又系心机野。

我地叫左咖啡,点知个侍应落错左手工咖啡,老细都照俾我地饮,无额外收钱,好nice😻😻

呢个价钱喺出面一定唔得,性价比高嘅!食得出有heart嘅!不过平日应该少人食,fine dining喺元朗或者未有咁多人识欣赏。有机会会试下佢唔同menu 😊

歌剧院朱古力蛋糕
烧北海道带子,柑橘茴香汁
西班牙伊比利猪架
西班牙红虾炖饭