系荃湾日本放题就多,但稍为好赞素啲嘅日本菜似乎唔多⋯系open rice 比我揾到间新开嘅,又俾我即时book到嘅 福丸水产.浜烧 。上到去装修唔错,好日本高级居酒屋feel ,每一张都有间隔 隔住,感觉好有私人空间感,一入到去见到海鲜水缸都几给晴,见到啲海鲜都几生猛,加上阵阵飘嚟炉端烧香味,立即加大左我嘅食欲!侍应安排左我地2个人入房坐,侍应服务态度好好,好细心推介及介绍食物....🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♂️刺身同寿司🍣好新鲜,寿司饭质素又啱啱好,建议可以叫刺身拼盘,一般出面刺身拼盘都系拼cheap 嘢,又或者质素会比单叫差一个级,就好似拖罗咁,好多时出面啲拼盘会比差一级嘅拖罗拼落其他刺身度⋯不过今次呢个刺身拼盘,意外地啲刺身唔差,唔系比cheap 嘢加上个拖罗虽然唔系顶级拖罗,但亦中规中矩,有油香够柔软,同埋咬落无根!唔错!抵食之选另一惊喜之作系炸鸡块⋯外脆内软,仲劲juice,我太心急食,仲比啲汁辣到个咀😝但真系好食,无谂到佢炸到咁脆里面原来咁嫰滑唯一失望系个蛋包芝士炒面,见到OpenRice 啲人推介,带住期望order ,但食第一口就失望,蛋唔滑仲有啲老,切开芝士唔多又唔够香浓夹起无拉
刺身寿司🍣好新鲜,寿司饭质素又啱啱好,建议可以叫刺身拼盘,一般出面刺身拼盘都系拼cheap 嘢,又或者质素会比单叫差一个级,就好似拖罗咁,好多时出面啲拼盘会比差一级嘅拖罗拼落其他刺身度⋯不过今次呢个刺身拼盘,意外地啲刺身唔差,唔系比cheap 嘢加上个拖罗虽然唔系顶级拖罗,但亦中规中矩,有油香够柔软,同埋咬落无根!唔错!抵食之选
唯一失望系个蛋包芝士炒面,见到OpenRice 啲人推介,带住期望order ,但食第一口就失望,蛋唔滑仲有啲老,切开芝士唔多又唔够香浓夹起无拉丝,差啲忘记佢有芝士系里面,炒面味淡⋯总之 蛋、芝士、炒面 3样嘢好似夹硬摆埋一齐但又零火花!
刺身拼盘
活赤贝
左口鱼寿司 ,曼鱼寿司
莹光尤鱼
炸鸡块