2015-02-08 1036 浏览
其实系中环食饭真系好难揾位,如果今日唔系要陪朋友散心,真系唔想出嚟同人迫~ 话说中环呢间鱼米家真系超难等位,而且等嘅地方又窄,不过我们还是等到~ 基本上,午巿全院满座系基本,我地3个人霸一张4人枱,咁都竟然要摄多个一个人食饭嘅人嚟,可见真系寸金呎土啊! 话说我叫左个鱼腐汤饭,因为上次系屯门𠮶间食完之后,可以话系念念不忙,所以我想睇下呢一间嘅品质系唔系都控制得咁好。首先上枱时,鱼汤香味都算浓,唔系求求其其嘅高汤~ 而鱼腐每一粒都差唔多大细,咬落去鱼腐亦渗满鱼汤,不愧是招牌菜。这里的饭也是用珍珠米去煮,每一粒也充满饭香,也很烟韧,这样的汤饭真是上品,不过我觉得份量对我来说还是太多,可以减半~
2014-12-09