2017-03-14 1942 浏览
去日本旅行,食烧肉是常识吧!因为就算你求其入一间,味道都唔会太差不过系香港就唔同讲法啦,通街都系地雷,就算比得起钱,都未必真系食到好嘢。而牛角都算系香港烧肉界黎讲,长期保持稳定水准,性价比又唔错嘅烧肉店由于我地几个懒人唔想谂嘢,见恒生做紧Set 餐优惠,就求其叫咗两个二人餐!因为其实每次食烧肉都遇到个问题,就系唔知自己食紧边款肉,基本上都系有乜就烧乜!所以我地觉得只要价钱唔太贵,求其就可以啦沙侓菜新鲜,而且可以减轻烧肉嘅油腻感,我地几个女仔都钟意!总体黎讲,各款肉嘅味道都唔差,好有肉味,而且都叫新鲜,唔错!另外,我自己好钟意食佢地个铜锣烧,入面夹咗绿茶雪糕,食前轻轻烤一烤表面,烤到外面热热地,脆脆地,再配埋入面冻冰冰嘅雪糕一齐食,食落好过瘾

沙侓菜新鲜,而且可以减轻烧肉嘅油腻感,我地几个女仔都钟意!