📌 NN Coffee~西贡每次入西贡都想去啲新咖啡店🤣呢间位于市场街 门面都几靓😍水泥灰外墙配上浅色木框 感觉像去了日本旅行❤️装修简约 环境好relax~一共有两层 上面嘅座位会比较多食物选择都算几多 唔会剩系得轻食或甜品😂但食物质素认真普通 可能咖啡会好啲🤔系我心目中始终 @littlecove.espresso 好食太多 不过长期都要排队😩1️⃣ 𝗦𝗺𝗼𝗸𝗲𝗱 𝗦𝗮𝗹𝗺𝗼𝗻 𝗕𝗮𝗴𝗲𝗹 $𝟭𝟬𝟴 (𝟳.𝟱/𝟭𝟬)卖相丰富 睇落好吸引🤩Bagel 质感好烟韧 下面有涂Cream Cheese入边有烟三文鱼、蕃茄同洋葱🐟伴碟有沙律菜 味道酸酸甜甜🥗整体味道不错 属于正常水准👀2️⃣ 𝗖𝗿𝗮𝗯 𝗠𝗲𝗮𝘁 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗛𝗼𝗺𝗲𝗺𝗮𝗱𝗲 𝗦𝗽𝗮𝗴𝗵𝗲𝘁𝘁𝗶 $𝟭𝟮𝟴 (𝟳/𝟭𝟬)蟹肉意粉上面有好多火箭菜😗蟹肉份量都算多 味道辣辣地入边仲有蕃茄 意粉软硬适中🍝但系食落都系有啲干 留意只适合一人份量~3️⃣ 𝗙𝗿𝗲𝗻𝗰𝗵 𝗧𝗼𝗮𝘀𝘁 $𝟵𝟴 (𝟲/𝟭𝟬)卖相好fancy好靓 打卡一流📸但味道认真麻麻 玉桂味又唔重两块French Toast上面有忌廉 食落好腻🤭配上士多啤梨、蓝莓同爆谷🍓士多啤梨超级酸 爆
📌 NN Coffee~西贡

每次入西贡都想去啲新咖啡店🤣
呢间位于市场街 门面都几靓😍
水泥灰外墙配上浅色木框 感觉像去了日本旅行❤️
装修简约 环境好relax~
一共有两层 上面嘅座位会比较多
食物选择都算几多 唔会剩系得轻食或甜品😂
但食物质素认真普通 可能咖啡会好啲🤔

卖相丰富 睇落好吸引🤩
Bagel 质感好烟韧 下面有涂Cream Cheese
入边有烟三文鱼、蕃茄同洋葱🐟
伴碟有沙律菜 味道酸酸甜甜🥗
整体味道不错 属于正常水准👀

蟹肉意粉上面有好多火箭菜😗
蟹肉份量都算多 味道辣辣地
入边仲有蕃茄 意粉软硬适中🍝
但系食落都系有啲干 留意只适合一人份量~
Crab  Meat  with  Homemade   Spaghetti

3️⃣ 𝗙𝗿𝗲𝗻𝗰𝗵 𝗧𝗼𝗮𝘀𝘁 $𝟵𝟴 (𝟲/𝟭𝟬)
卖相好fancy好靓 打卡一流📸
但味道认真麻麻 玉桂味又唔重
两块French Toast上面有忌廉 食落好腻🤭
配上士多啤梨、蓝莓同爆谷🍓
士多啤梨超级酸 爆谷又淋哂😫
Little cove𠮶French Toast赢几条街🥺
French  Toast

4️⃣ 𝗘𝗹𝗱𝗲𝗿𝗳𝗹𝗼𝘄𝗲𝗿 𝗦𝗼𝗱𝗮 $𝟯𝟬 (𝟳/𝟭𝟬)
梳打系原枝咁上 仲会比一杯冰🧊
炎炎夏日饮一杯梳打很清新
接骨木花味道清香 很解渴😎

5️⃣ 𝗔𝗺𝗲𝗿𝗶𝗰𝗮𝗻𝗼 $𝟰𝟬 (𝟳/𝟭𝟬)
外卖杯也是很可爱呢😝
咖啡味道偏向fruity 个人觉得麻麻😂
喜欢酸味的朋友仔应该会钟意👈🏻
Americano

💡整体嚟讲 食物质素略为失望😭
卖相系几靓 但味道普通冇惊喜😅
去西贡的话还是推介 @littlecove.espresso 同 @kachimushihk 哦!

✄-------------------------✄
整体味道😋: 6.5/10
性价比💵: 7/10
打卡指数😍: 7/10
环境服务🥂: 8/10
推荐指数👍🏻: 7/10

🍴: NN Coffee
📍: 西贡市场街47号地舖
🔍: 09:00-18:00(Mon-Fri); 09:00-21:00(Sat-Sun)

☟︎ 同地区餐厅
#hkhungryfoodie西贡