2020-05-23 450 浏览
呢间店系正Mikki对面, 4月初新开, 系呢个逆市&疫市开店真系要好大决心! 趁住五一假过黎试试, 佢既lunch set价钱由5十几起都OK, 难得黎试我睇中menu入面既日式海胆煮蟹肉意大利饭配酥炸软壳蟹, 另外再要杯玫瑰鲜奶咖啡 & 美式炸薯条配黑松露酱. 😋点完餐之后见佢寄卖有五一限定既可爱小花束, 拣咗个返去送俾妈妈! 😘遇著黄金周优惠送咗个前菜柚子蟹肉沙律, 蔬菜都新鲜既, 柚子汁配蟹肉好清爽. 玫瑰鲜奶咖啡甜度&浓度刚好, 重有淡淡玫瑰好啱我口味. 👍🏻美式炸薯条配黑松露酱呢个正! 薯条炸得香脆, 重点个黑松露酱好好味! 好够黑松露味, 加分!😋日式海胆煮蟹肉意大利饭配酥炸软壳蟹(个名好长..) 卖相一流, 全只炸软壳蟹炸得好酥好脆, 而个意大利饭都整得好好味, 酱汁浓厚有淡淡海胆味, 意大利饭里面除咗蟹肉有好多菇类,洋葱粒,节瓜粒(?)等, 全部都系我中意食既配料! 😋而佢既份量都好够! 因为好食又唔想浪费我食晒成碟饭, 但食完饱到去晚餐都食唔到.. 😆 老实, 我本来谂住当新餐厅即管去试试既心态, 但真系比预期既好味, 起码好啱我口味先! 呢间有机会会再去!👍🏻

2020-05-03
  • 日式海胆煮蟹肉意大利饭配酥炸软壳蟹