2021-07-18
几年前分别食过lunch同dinner,自己都好钟情于呢种有气氛有歴史嘅餐厅(就好似Amigo咁),所以一直都好想带屋企人黎食呢间咁有历史嘅太平山餐厅。衬放假同屋企人上山吸新鲜空气行下,所以行之前陪我食个lunch。点知咁唔好彩地,7月4号个日,职员话餐厅冷气坏咗,一场黎到真系想同屋企人食,所以照入去。但谂都冇谂过,咁decent咁有歴史嘅high end路线餐厅,仲要系集团式经营,但咁差management,冷气坏咗都冇contingency plan风扇都冇。跟住叫个炒饭,因唔食青葱同洋葱,所以叫个侍应走葱,点知个侍应好多口话「咁即系只系放只虾同蛋系上面嘅㖞」,心谂你理得我遮,佢都唔知系唔系帮公司倒米,high-end路线竟然有d咁嘅staffs。食物质素比以前差好多,唔值呢个价钱,服务都倒退,黎呢度食只食个情怀。