2022-01-02
第一次喺呢间舖头食饭,睇OpenRice见到啲相都好似唔错,同朋友就好奇想试吓之后就嚟咗。我同朋友分别叫咗一个杂扒铁板餐同埋西冷牛扒铁板餐,佢两个餐都系包头盘、主菜同埋甜品,价钱分别$200至$230左右。首先头盘我哋拣咗一个汤,红菜头忌廉汤,佢有一个餐包俾我哋,系蒜蓉包。红菜头忌廉汤饮落去有一粒粒红菜头粒,味道都可以唔会话好多味精咁。个蒜蓉包就系普通蒜蓉包,但系有啲淋,好冻左。另外主菜方面,杂扒餐嚟到都大份既,鸡扒同猪扒啲肉都系好粗糙,同埋配菜西兰花好鬼硬🥲咬劲耐先烂,好似有少少生咁….之后西冷牛扒餐就正常少少🤏🏻牛扒嘅味都几出,唔会话食到有雪藏味,但就好多筋😣之后我哋都加咗$28个咸蛋黄金薯条🍟,个薯条炸得几脆卜卜,但系啲咸蛋黄剩系得底层嘅薯条有🙂,唔系每条薯条都会黐到啲。然后嘢饮方面我哋嗌左Cocktail嘅,加$68@1,分别一个凤梨同埋草莓既cocktail,个名唔系好记得但系饮落去就凤梨加椰汁加酒精、草莓加椰汁加酒精,普普通通。最后甜品方面,我哋一个餐加咗$38一个所谓雪葩,另外一个就冇加到。所谓嘅雪葩你都系一个朱古力雪糕同埋芒果雪糕,可以喺普通小食舖头$10三个𠮶啲。另外
最后甜品方面,我哋一个餐加咗$38一个所谓雪葩,另外一个就冇加到。所谓嘅雪葩你都系一个朱古力雪糕同埋芒果雪糕,可以喺普通小食舖头$10三个𠮶啲。另外一个甜品系小蛋糕,佢俾咗两个我哋,系抹茶同埋士多啤梨味,两个蛋糕嘅味道都好假💀死甜,不过系送嘅就算啦😂
两个人买单食咗$710左右,你问我抵唔抵食我觉得还好,其实我自己都有食过大快活𠮶啲$60左右铁扒餐,我会选择食佢哋多啲😂
佢胜在环境坐得都几舒服唔会话太迫?同埋值得赞嘅其中一个女嘅服务员好主动咁样同我哋介绍吓餐牌上面嘅嘢,又会好有礼貌咁迎接我哋。但叫我再返去食我就唔会了🙂