同三五知己揾个地方打下麻雀,又可以聚餐嘅地方,我地拣左名峻会。一入到包厢,干净整洁冇烟味。打左一阵,直接系呢到食埋午餐。本身无乜期望,反而令人喜出望外,质素绝对不输大排档/私房菜。令我们赞不绝口。鲜茄大虾飞天面的造型十分有型,配上鲜茄嘅红,十分夺目。面条炸得香炸,但食落不油腻。酱汁食到新鲜蕃茄嘅鲜味,将面沾满茄汁食,口感香脆又浓郁。值得一赞嘅系大虾爽口弹牙,鲜味十足。令成个菜式锦上添花,不枉系招牌菜。👍👍👍至于冰镇咕噜肉,又系一道一上枱就已经比外型吸引左嘅招牌菜。份量颇多,4个人食啱啱好,每旧肉都啖啖肉。令我十分惊喜嘅系咬落去咕噜肉嘅外皮仲系香脆,外面裹上嘅酱汁冰冰凉凉,里面仲系热嘅。成个口感都好新奇又好食,十分令人满意嘅一个菜式。😝😝豆腐海皇羹的豆腐鲜嫩,汤料有虾仁同海鲜粒粒。成个口感都好丰富,豆腐嘅滑加上海鲜嘅甜味作为开胃菜真系合适。调味适中,实在令人食指大动😋😋酸菜鱼份量令人惊讶😨😨😨鱼肉同酸菜都有好多。鱼肉唔会腍啤啤,食得出新鲜弹牙。每旧都大大旧,每啖食到鱼嘅鲜味。调味出色,酸菜嘅酸令鱼肉唔会单调。汤底嘅酸同辣都恰到好处,配白饭绝对一流。金薯蜜椒牛柳粒:薯仔嘅香脆,令我口水直流

金薯蜜椒牛柳粒:薯仔嘅香脆,令我口水直流😝😝表皮炸得香脆,里面竟然依然软糯。牛柳粒厚肉得黎又入味,蜜糖嘅甜味令牛肉嘅油腻大大减退。蜜椒嘅色彩简直令嘅道菜更添色彩,而且炒得好香,食落可以开胃又解腻。