环境不是太过四正,看落有点觉得污糟。由于地方不大,好多时候需要和隔离枱差不多要背贴背坐。食物质素方面不是有什么特出之处,和普通一间上海菜只是差不多,不过如果一路以来有食开,会发觉食物份量就愈来愈少,例如叫碟上海粗炒,有点像食下午茶小碟份量般一样,但是照收足七、八十蚊一碟。服务态度其实都一直不好,收碗碟𠮶个唔知系咪老板会掟啲杯杯碟碟落地下嘅胶桶,制造噪音,坐起侧根有机会会被𩠌汁溅到。至于收钱𠮶个事头婆,你埋到去俾钱时佢反而会望住你,唔讲几钱就等你俾钱,𠮶张手写单写到鬼画符根本就冇写价钱,你问佢几钱佢就阴声细气,唔咸唔淡嘅广东话,你都唔知佢噏乜;问多佢一声就即刻态度超差,好似乱开价咁,感觉有啲似你嚟帮衬佢,反而系同你有仇。呢啲咁嘅服务态度,仲话自己系做老铺,一手一脚成全香港人北上消费。本地人如果有其他选择,避免过来受气;不推介给游客,以免继续影响香港形象。
2024-10-29
  • 豆浆