2023-06-25
朋友之前去过呢间餐厅后大推,初头睇menu和价钱确实有点犹豫。但系最终感想系:真系冇介绍错!!由进门一刻到离开,员工都非常有礼 每一道𩠌菜都会我介绍一番,不过因为材料同做法都好丰富,而且这里的其他食评已经非常详尽,我就不逐一讲解了~反而介绍下环境同细心位~未出发,之前睇过其他人的分享,想讲餐厅和食物实物较靓和有高级感餐牌好靓好干净,好似系LED的~首先会上面包,一共有3款好脆嘅面包😄配上3款有趣嘅酱汁,例如南瓜辣肉肠酱全部都好好味头盘我哋大家都拣咗红虾他他~ 材料配搭得几好~男朋友𠮶个又的粉红色花花靓过我钟意佢哋嘅忌廉汤,一啲都唔漏,里面有磨碎的芦笋~杂菜汤都好清👇🏻主菜呢个咖喱薯蓉都几好味,不过咁多碟嚟讲佢就相对失色啲。但系我哋都系食得一干二净~食得出觉得佢嘅鹅肝唔系𠮶啲不道德谷肥佢劲唔健康嘅肝脏。连埋𠮶个berry, 平衡返。而家有返啲年纪,平时我都有少少怕鹅肝。依个我食晒。中间就有呢个番石榴嘅雪芭清一清口腔,好好预备享受主菜~ 连呢个雪芭都好好味主菜嗌咗和牛肉眼扒同埋鲈鱼~和牛叫咗medium, 都唔错;但系条鱼加上酱汁和芦笋,全部都非常高质。鱼身实净得来又好嫰同埋好Juicy
反而介绍下环境同细心位~
餐牌好靓好干净,好似系LED的~
首先会上面包,一共有3款好脆嘅面包😄
配上3款有趣嘅酱汁,例如南瓜辣肉肠酱
全部都好好味
头盘我哋大家都拣咗红虾他他~ 材料配搭得几好~
男朋友𠮶个又的粉红色花花靓过我
钟意佢哋嘅忌廉汤,一啲都唔漏,里面有磨碎的芦笋~
杂菜汤都好清👇🏻
主菜嗌咗和牛肉眼扒同埋鲈鱼~
和牛叫咗medium, 都唔错;但系条鱼加上酱汁和芦笋,全部都非常高质。鱼身实净得来又好嫰同埋好Juicy !
最后想讲佢嘅甜品两样都卖相吸引,又好食,仲要送埋玫瑰茶同埋petit four ♥️💝
好多时餐厅都唔会咁细心,再另外上茶,因为已经有嘢饮
饮品方面,亦都想特别提,其他贵价餐厅house wine好容易失望。试过有两间仲要系变质𠮶只酸味。但系呢度各得一款,house white and house red,质素非常高。一阵落我个杯男朋友都闻得到。
本来最近想keep fit, 前一晚又同同事hotpot, 话俾自己听就住食。最后完全控制唔到
不过幸好比我想像中light啲~
总括而言,因为地理环境方便,枱与枱之间有足够的空间,总共大约有八张枱,其中一个空间特别隐蔽;然后食物质素都好高。所以觉得系2-4人约会的好地方。推介给大家