2021-06-06
.九龙湾食点心既地方来来唔系稻香、海港、客家好栈、金阁呢d酒楼,试过咁多间只有稻香叫好d。今次揾到原来得宝商场有间平民点心店,就试一试,无论服务定食物都好过酒楼好多!1. 雪山叉烧包 3件 HKD272. 名酱蒸凤爪 HKD253. 百花酿鱼肚 HKD304. 金山瑶柱咸肉粽 HKD555. 韭黄鲜虾肠 HKD29.味道 ★ ★ ★ ★ ☆ 雪山叉烧包并唔系到到都有,我梗系即叫啦,热辣辣上碟,最中意雪山层皮,再加入面好丰富叉烧饀料,调味适中,唔咸,好好食👍🏼👍🏼👍🏼蒸凤爪又系份量好足又好食,佢d点心调味好好,唔会似酒楼个d过咸!百花酿鱼肚呢d点心又系少见,只有传统酒楼先有,今次突然想食,又系冇失望,足料好食!韭黄鲜虾肠好大份,虾又大粒,新鲜冇雪藏味仲爽口既,只系嫌佢韭黄味略冇左,佢仲配上自家制辣椒油,劲好食!似少少XO辣油👍🏼因为就到端午节,所以叫左个粽,好有妈妈细个包比我食d粽咁咁好食!有住家味道!入面有咸蛋黄、肥猪肉、瑶柱等等馅料👍🏼.服务 ★ ★ ★ ★ ☆d阿姐好有礼貌,店内人手充足👍🏼.环境 ★ ★ ★ ★ ☆唔似酒楼feel,但地方大,有梳化座,坐得仲舒服过酒楼,连餐具杯碟
1. 雪山叉烧包 3件 HKD27
2. 名酱蒸凤爪 HKD25
3. 百花酿鱼肚 HKD30
4. 金山瑶柱咸肉粽 HKD55
5. 韭黄鲜虾肠 HKD29
味道 ★ ★ ★ ★ ☆
服务 ★ ★ ★ ★ ☆
d阿姐好有礼貌,店内人手充足👍🏼
环境 ★ ★ ★ ★ ☆
唔似酒楼feel,但地方大,有梳化座,坐得仲舒服过酒楼,连餐具杯碟碗都干净过酒楼!
价钱 ★ ★ ★ ☆ ☆
性价比高👍🏼值得再黎!