2022-07-22
观塘有好多楼上餐厅质素好高,不过真系要自己做下功课先识揾,今次呢间系食fusion菜,而且仲系今年先开,环境好新净,仲有室内同室外选择添夜市粟米棒🌽呢个粟米棒真系相当出色,完全冇谂过烧粟米系可以咁好食,烧过嘅粟米又甜又多汁,粟米外面扫上秘制台式烧烤酱,健康又惹味,佢呢一种嘅切法食起嚟好方便,而且切得又工整,真系值得一赞明太子酱薯条🍟新鲜炸起嘅薯条脆卜卜,淋上明太子酱,真系好好味😋,最欣赏佢倒咗劲多酱,每条薯条都有,对于我食薯条一定要点酱咁表示好满意呀☺️大头虾干烧忌廉酱意大利面🍝一上枱就见到一只越南大头虾🦐,好大只,仲有虾膏添,大头虾肉质比较软身,旁边仲有几只虎虾仁,虎虾仁🍤未经药水浸泡,口感不会过份弹牙,虾味比较浓郁,我钟意呢个干烧忌廉酱,每条意大利面都挂满酱汁,甜甜酸酸,浓郁惹味,必食推介❤️鲣鱼熟成封门牛柳🥩呢个系餐厅招牌菜式,即叫即做,制作需时约 20分钟,封门柳是牛既横间肌,牛味浓郁而口感嫩滑,再用日本产鲣鱼干包裹封门柳,做了轻熟成,将鲣鱼味渗入牛肉,所以佢系食唔到鱼肉架,香煎后香味浓郁独特而嫩滑多汁,钟意食牛嘅朋友可以试吓呢一款😉菠萝乳酪沙冰、士多啤梨乳酪沙冰🍧用新鲜嘅菠萝🍍、
夜市粟米棒🌽
明太子酱薯条🍟
大头虾干烧忌廉酱意大利面🍝
鲣鱼熟成封门牛柳🥩
菠萝乳酪沙冰、士多啤梨乳酪沙冰🍧
用新鲜嘅菠萝🍍、士多啤梨🍓去到制作,软绵绵既沙冰消暑又解渴