2022-12-11
一行四人星期日中午,到这里午餐。我们是店内第二台客人,店内有点冷清。一坐低,两位操英语店员不停催促我们下单,又不停推介饮品和前菜,因为前一天星期六晚吃得比较油腻,所以今天不想吃冷盆,于是我们点了西班牙炒饭 (Paella) 和 烤猪(Suckling Pig)。此时店员说, 食物要等大概20分钟,要不要叫前菜?既然佢哋一而再,再而三,不停推介,我们就点了一份八爪鱼。食物卖相非常好,味道亦不错,就是份量比较少。店内音响非常嘈吵,装修亦十分一般,座位非常窄,枱非常小,根本放不下我们点的食物,于是我们逗留了大概45分钟就埋单,食咗大概$1300。奇怪嘅事就系呢个时候出现!店员说:「我们这个店没有收加一服务费」于是我们给了$20作贴士,他们又再一次强调说:「我们是没有加一的」这时候朋友不胜其烦,放低$50 Tips就走。呢间店就算食物再好,服务咁样,再加上咁嘅环境,性价比非常之低,但系如果只系喺门口企喺度饮杯嘢,食一两款Tapas,我觉得应该可以,但系我哋就肯定唔会再嚟,因为湾仔附近实在有太多更好嘅选择,其系冇谂过喺香港会出现一啲拗烂脚攞贴士嘅店!我要
食物卖相非常好,味道亦不错,就是份量比较少。
奇怪嘅事就系呢个时候出现!