2007-03-27 11 浏览
以前"京味居"系我心目中系十大食肆中占一值位o架! 但近来每次去都一次比一次失望!!!昨晚食完牛记, 行完H&M, 心血来潮好想食"拨丝苹果". 即刻拉大队去"京味居"! 去到已经9:30pm, 我担心误人伙计放工, 好心特登问"你地收工未呀?" 佢地话未我地先入去. 咁一场嚟到, 当然唔会只点甜品, 一定心思思又想食佢地的招牌菜"京烧羊肉", 所以叫咗一个丰富的消夜.蒜泥白肉~ 好差京烧羊肉~ 最好味羊肉饺子~ 奇怪每粒都有一粒小硬物酸辣汤~ 普通小笼包~ 我无食, d friend 话几好味高力豆沙~ 普通拨丝苹果~ 好淡拨丝香蕉~ 好淡点知有位好不礼貌的男伙计, 经常过来搭伞!!!当"京烧羊肉"香喷喷上枱时, 我朋友话"好香呀一定好味呀!" 男伙计即刻老实不客气地话"都未食你就话好食?"到"拨丝苹果" & "拨丝香蕉"上枱时, 佢就好认真咁同我地讲"我最唔钟意就系食呢个𩠌啦! "哗! 佢真系帮佢老细倒米呀! 然后我地同佢讲"蒜泥白肉"今晚唔系好得㖞! 佢就话我地无点佢个汁, 所以会无味! 我地话唔系第一次食"蒜泥白肉", 我地更系有点个汁啦! 系你个白肉唔新鲜㖞! 佢就二话不说将

蒜泥白肉~ 好差
京烧羊肉~ 最好味
羊肉饺子~ 奇怪每粒都有一粒小硬物
酸辣汤~ 普通
小笼包~ 我无食, d friend 话几好味
高力豆沙~ 普通
拨丝苹果~ 好淡
拨丝香蕉~ 好淡

点知有位好不礼貌的男伙计, 经常过来搭伞!!!

然后我地同佢讲"蒜泥白肉"今晚唔系好得㖞! 佢就话我地无点佢个汁, 所以会无味! 我地话唔系第一次食"蒜泥白肉", 我地更系有点个汁啦! 系你个白肉唔新鲜㖞! 佢就二话不说将成碗豉油汁倒落碟"蒜泥白肉"到!!! 喂喂喂, 客人只想比意见提你下次做好啲唧, 唔改唔认不特止! 你使唔使咁差的态度对客呀! 你有无睇刘华个广告o架?

食物退步! 服务差劲! 好失望呀!!!!!!!!!