2023-09-27 820 浏览
今日放假同老友打完街,夜晚揾下野食,大家都系中午食得好饱唔算太肚饿,我就建议黎呢间睇落几精致既西韩混合餐厅,见d食物造型好精美,就黎坐下食下d小食饮杯野咁啦。餐厅坐位唔太多,我地要坐中间要除鞋入既位,不过呢个位冷气好劲,比较冻,要留意下,睇下餐牌,选择唔算太多,主打都系甜品窝夫,韩食有饭卷同紫苏伴饭,其他都比较西式。吞拿鱼蛋黄酱饭卷先黎个饭卷,饭卷几足料同包得几实,吞拿鱼加埋其他黄瓜萝卜几清新,呢个几好食。济洲柑橘乳酪试下呢个造型满分既乳酪,成个橙皮包住几得意,不过乳酪饮落就普通d,少少橙味,同埋太多冰,几啖饮晒,68蚊杯真系较贵,打卡用。人参咖啡老友拣呢杯人参咖啡试,入面真系有d人参碎,少少参味。牛奶麻糬tiramusu比普通既tiramisu少左份酒味,奶味较出,有d麻糬口感唔错,呢个甜品几好食。白桃繁花窝夫最期待呢个窝夫,但就最失望既,先讲造型真系靓,仲砌左个表情出黎,要提一提个花系唔食得架,白桃系罐头桃,窝夫唔热,比较硬唔松软,可能就系为左容易砌个造型出黎,我就觉得唔太好食。今次试左几样野,饭卷系几好食同tiremisu几好食,窝夫就麻麻,女仔黎打下卡都ok,主要都系食物造型精

济洲柑橘乳酪
济洲柑橘乳酪

人参咖啡
老友拣呢杯人参咖啡试,入面真系有d人参碎,少少参味。

牛奶麻糬tiramusu

牛奶麻糬提拉米苏

白桃繁花窝夫

白桃繁花窝夫

今次试左几样野,饭卷系几好食同tiremisu几好食,窝夫就麻麻,女仔黎打下卡都ok,主要都系食物造型精美,价钱略贵。

牛奶麻糬提拉米苏