之前同朋友嚟食过 觉得唔错 所以呢晚同厚切经开长沙湾 就带佢嚟试一试🥢装修令人感觉好似真系置身日本嘅居酒屋咁 食物种类可以话非常多 刺身/寿司/烧物/一品料理等等 应有尽有🇯🇵今次就交比厚切发办啦▪️芥辣八爪鱼望落好似细细碗 但系份量好多🐙芥辣味够浓 但都唔会盖过八爪鱼嘅鲜味▫️三文鱼腩刺身好新鲜👍🏻唔算厚身不过都够晒满足▪️鳗鱼火炙寿司鳗鱼都算肥厚 烧得几香 肉质够软稔▫️流心芝士烧年糕呢个超好味 年糕本身好软糯 加埋浓郁嘅芝士真系Perfect▪️黑蒜黑豚肉卷将豚肉片卷起再烧 口感层次比较丰富 黑蒜酱再加咗少少甜嘅调味 所以食落唔会太腻▫️明太子酱烧玉子串我嘅至爱♥️明太子酱好rich 玉子又够甜▪️黑松露和牛炒饭一上枱已经闻到好强劲嘅黑松露味😍同和牛好夹 仲加咗樱花虾同葱 令到成碗炒饭味道再提升饮品就拣咗巨峰乳酸梳打同一杯梅酒 庄梅酒个杯好靓好特别🍸

▪️芥辣八爪鱼
▫️三文鱼腩刺身