2008-04-03
去到山林道, 一向都系日本迷O既我就梗系唔会放过食日本菜啦, 不过去到大盛人山人海O既情况~~真系唔多想排, 行行O下就见到菊寿司, 刚刚昨晚公司同事食完都话OK~~就胆粗粗去食O下喇(同大盛一样都系有8吋长寿司~~)我同BF就叫O左2碟三文鱼寿司/ 海誊墨鱼寿司/ 剑鱼腩寿司/ 三文鱼子寿司/ 清酒煮蚬/ 赖尿虾蟹膏寿司/ 蟹子沙律先讲蟹子沙律份量十足----我比90分再O黎个清酒煮蚬(咩唔系食完D前菜同寿司~先食热食O既咩~~呢个次序唔系好O岩WOW)-----呢个我只系比60分, 虽然个蚬唔系好大只~不过都唔腥~败笔就系落得太多酒~成个蚬都好苦终于都有寿司食喇~~~~系加料寿司~~个侍应姐姐单手捧全D寿司~因为张TABLE唔系好够位~就拎开D碗碟~OK~呢个我接受~~不过佢\\\连我张餐\\\纸都拎走~拎走唔系问题~佢\\\仲要系只手度~~HOLD住HOLD住好耐~~再望望佢\\\只手掂住D剑鱼腩寿司超过10秒~~~见到已经倒胃口喇~~玥放落张TABLE~~放好D寿司~~再张佢\\\已经拎O左好耐O既餐\\\纸放番系我面前~~仲话唔好意思~~小姐~~我点知你只手拎过D乜呀~~你O
先讲蟹子沙律份量十足----我比90分
终于都有寿司食喇~~~~系加料寿司~~个侍应姐姐单手捧全D寿司~因为张TABLE唔系好够位~就拎开D碗碟~OK~呢个我接受~~不过佢\\\连我张餐\\\纸都拎走~拎走唔系问题~佢\\\仲要系只手度~~HOLD住HOLD住好耐~~再望望佢\\\只手掂住D剑鱼腩寿司超过10秒~~~见到已经倒胃口喇~~玥放落张TABLE~~放好D寿司~~再张佢\\\已经拎O左好耐O既餐\\\纸放番系我面前~~仲话唔好意思~~小姐~~我点知你只手拎过D乜呀~~你O左咁耐~无细菌都有手汗啦~~我真系唔会用啰~~再讲你做侍应最BASIC都知唔可以用手掂食物O架啦~~你掂O左我点食呀~~多一事不如少一事~~最多我唔食O架O者~~~
值得一赞~~海胆真系好鲜味~~呢个系大盛系食唔到O既~~大盛虽然抵食~~不过海胆就唔得喇~~而且$三十几蚊就有珍宝SIZE~~~抵抵抵
三文鱼寿司就一般喇~~同大盛差唔多
剑鱼腩都OK~~不过衰在有根~真系咬都咬唔开
带子刺身~~GOOD~~系就细D~不过唔腥又鲜味
综合我O既经验~~~呢间都OK~~优点就系无大盛呁嘈~~可以舒舒服服食餐\\\饭