2014-03-08
三八妇女节当然要约番妳身边嘅三八出黎贺一贺佢,我朋友话佢情人节黎过Goodday Cafe食过一次,于是又黎食过。本来系约食tea,但我地约左两点,佢嘅lunch tike系去到两点九。反正我地两个都只系食左早餐,都食得落lunch呀!呢度嘅午餐set有八个course,非常精致,但男人食就应该会唔饱…不过坐在三个钟好似都只系见到两位男士。食物味道不错。除左沙律酱有点怪怪的;忌廉粟米汤味道不错但太稀啦;洛神花包系我黎呢度其中一个原因,果然名不虚传!中间有忌廉好正;甜品我加钱叫左泡芙,稳阵之选;主菜我拣左芝士蕃茄焗香茅猪颈肉饭,开头有啲担心芝士同香茅唔match,实情佢冇乜香茅味,猪颈肉口感不错。饮品方面有苹果茶,但冇乜果香。只能讲有健康嘅感觉啦。顺带一提呢间cafe以婚礼做主题,但位置太窄,坐得不够舒服,如要开party未必会拣呢度。