.✿性价比指数: 🌕🌕🌕🌑🌑✿好味指数:🌕🌕🌑🌑🌑✿服务指数: 基本上系自助形式,要自己冲茶、拎食物、拎餐具,不过咁样先过瘾既😌✿环境指数:其实去呢啲茶楼饮茶主要都系食风味,对食物质素唔系话太大期望,室内环境都唔算好新净,特别地下比较残旧,二楼会感觉干净好多,天气好果阵可以坐室外会更加舒服。.大帽山主要有两间茶楼,之前去过另一间,今次就试下呢间。 比较特别既系,佢地标榜用山水冲茶,茶都几香既,同埋佢地既菜应该系呢度既菜田新鲜采摘(钟意可以去菜田买返屋企,睇上个Post).老实说,食物真系好一般,又冇乜怀旧点心,纯粹食环境风味,不过唔梗要啦,我谂我耐唔耐都会想再黎既,因为天气果阵好可以坐户外系几舒服😎.👉🏻注意假日都几多人黎,有机会泊唔到车,早少少就容易揾位啲。.-✦埋单:$193/3ppl-✧豉汁蒸凤☹️好多好多结挞挞既汁包住,我真系麻麻,放完入口就放返出黎,完全唔想食,sorry🥲.✧鹌鹑蛋烧卖😐个蛋干到啲蛋白好似一层纸皮咁无左柔软度,不过还好,唔好食但可以食.✧蒸排骨😐应该用左比较多既粉去腌啲肉,令啲肉质变到软棉棉无左弹性,调味尚算正常.✧鸡扎😐我净系食左个芋头,比较干硬.✧腐乳西洋
✿性价比指数: 🌕🌕🌕🌑🌑
✿好味指数:🌕🌕🌑🌑🌑

✦埋单:$193/3ppl

✧豉汁蒸凤☹️
✧鹌鹑蛋烧卖😐
✧蒸排骨😐
✧鸡扎😐
我净系食左个芋头,比较干硬
✧腐乳西洋菜😬
😂呢个系最好食,鲜嫩同甜