陪家人去完明爱医院覆诊,一行入顺宁道就被几个旧喼吸引住,12点多D,衬未多人就入去食晏,细细间形造到好似身处日本火车内,左右各两部萤幕不停播放行走中嘅雪景,视觉可影响体温下,响炎炎嘅夏天,都倍感清凉❄️全间餐厅,不论餐牌、每件摆设、洗手间、埋单。。。都有旅行feel,但都唔够食物吸引👇🏼慢煮手撕猪班尼迪.烧菠萝.西班牙脆包 $98,手撕猪好棉,与半生熟蛋及自调芥辣酱,放响脆热西班牙包一齐食,好食指数💯分;黑墨鱼筒西班牙海鲜饭 $98,见得到厨师好有心机煮,味道食到海鲜香,只系饭可以软熟返D就更好;西班牙传统烧乳猪.烧菠萝.迷你椰菜 $238,我要赞厨师之余,都要赞自己叫得好,四分一只BB猪,烧到脆卜卜,食到皮与肉之间嘅香浓胶质,唔会觉肥腻,腌料好轻,食到靓猪嘅原香味,与烧甜左嘅菠萝间住食,可以中和满口胶胶地嘅感觉;当我哋埋单走喇,侍应急急脚攞住两杯有西柚及薄荷叶嘅冻水出嚟,佢话知道出边好热,俾两杯水我哋路上饮,窝心💕!窝心💕!体贴到令我哋暖入心💗,立时飮返啖降降温先❣️

黑墨鱼筒西班牙海鲜饭