餐厅: 尚善
资讯:

一入到去就见到个场好full。好彩有预约,咪如果平日食lunch一定无位。平日lunch set价钱由$170到$4xx,大部分都系$2xx-$3xx。个lunch menu都有两页,选择多,刺身/寿司/丼/定食都有好几款。我就拣咗杂锦鱼生饭定食$240。杂锦鱼生饭定食个套餐有面豉汤,沙律,腌萝白,蒜味螺肉,鱼生饭,茶蜿蒸,甜品同餐茶。面豉汤唔会太咸。蒜味螺肉有少少惊喜,螺肉比连锁寿司店个啲大只同厚肉。虽然我冇研究鱼生饭入面有咩鱼生,但所有野都好新鲜。我以为用黎整鱼生饭嘅鱼生会比刺身定食个啲次一级,但今餐令我改观。虽然鱼生饭嘅鱼生系薄过刺身定食个啲,但依然系高质。我印象中有呑拿鱼蓉,三文鱼,虾,带子,仲有几片鱼。最有惊喜系虾,就咁睇啲色泽都知新鲜,食落又爽又甜。另外就系呑拿鱼蓉,劲鲜甜。平时我都唔系特别钟意食依两样,但今次真系好新鲜。其他鱼生都好好食。$240 大份(唔系饭多个种)又高质,系上环黎讲,真系唔错。不得不提,尚善系一间社企餐厅,所有收益会捐比慈善机构,所以今餐真系食得好开心。

2019-10-29