📍起锅 (湾仔)湾仔骆克道37-39号得利楼1楼怀旧火锅打卡店,同朋友庆祝生日,揾到呢间新鲜又高质既火锅店,呢度除咗有好靓既怀旧风装修,好有格调,仲有呢度啲员工同老板劲热情❤️令到成个用餐就更多fun ✨✨✨❤️💜 椰子花胶螺片鸡汤打边炉汤底系最紧要㗎,呢个汤底超足了佢只鸡汤十分之浓郁,仲有满满嘅椰子香气同埋鲜甜嘅花胶螺片加埋一齐真系劲无敌,我哋每人都忍唔住饮咗两碗先开始打边炉而佢个鸡肉都好嫩滑真系超级好食❤️❤️❤️❤️❤️,骨胶原满满✨✨四人套餐💰498/人💙海鲜拼盘及象拔蚌刺身呢个真系超级经验,餐厅熄晒灯点咗烟花捧上嚟枱面,我哋全台都劲惊喜本身以为有人生日,原来系我哋呢个咁霸气嘅象拔蚌刺身,佢唔知体质食落去仲劲新鲜爽口真系冇得弹,非常高质!另外仲有海虾生蚝两样都系劲新鲜劲鲜甜真系食到我哋舔舔脷💙热浪响铃午餐肉响铃同午餐肉都系港人至爱将佢Max and match一齐真系好正😊💙猪肉片原本个套餐系牛肉,因为我哋有朋友唔食牛,所以我哋就直接将佢转咗猪肉片佢𠮶支片好好食,员工教我哋将佢摊开先再放入洽,个肉质嫩好多,即时再level up !💙任选即叫即包饺(十二粒)三款分别有京葱牛肉饺、韭菜猪肉饺,
📍起锅 (湾仔)
湾仔骆克道37-39号得利楼1楼

💜 椰子花胶螺片鸡汤

✨✨四人套餐
💰498/人
💙海鲜拼盘及象拔蚌刺身

💙热浪响铃午餐肉

💙猪肉片

💙任选即叫即包饺(十二粒)三款
分别有京葱牛肉饺、韭菜猪肉饺,大头白菜芽菜猪肉饺,饺子做到皮薄,而家个馅料都非常之足料,咬落去系爆汁,真系不得了!!

💙 任选自家手打新鲜丸(十二粒)三款
分别有牛丸、鱼蛋仲有泰式酸辣虾丸,粒粒都劲弹牙,而且鲜味十足我自己最钟意就系个牛丸真系爆汁㗎!!!

💙本地有机农场推介当日精选菜拼盘
蔬菜拼盘种类多由我最钟意打边炉食嘅皇帝菜,仲有白菜生菜,值得一赞系佢个粟米真系劲爆汁好饱满

💙冻豆腐
呢个豆腐吸晒个汤啲精华好好食呀!!

💙水云面
店员同我讲一定要食呢个同埋水云面落汤烚分半钟,真系劲爽口弹牙同埋虾子味十足❤️❤️❤️

回头:yesyesyes,真心呢度嘅食物质素好高质同埋气氛好好我哋一路食都一路赞佢话下次要再嚟呢度🤭🤭