2020-05-09
之前已经对哩间装修紧既新颖台式火锅虎视眈眈😍 佢除咗提供多款特色汤底及火锅配料外,仲供应自家调配特色台式手摇饮品,真系好令人心动💓 哩度仲有自助区,俾你自己调配个人独特火锅酱料以及附设前菜及水果🤤·汤底我们选择了菁英锅,即是龙虾燕麦锅🦂 点佢嘅原因绝对系因为肥美既波士顿龙虾🤩 汤头质地较为浓稠杰身,味道因加入龙虾而份外鲜甜,大大只既龙虾已经霸气十足!另外,鸭血及豆腐均是任吃的,真的可以吃个够😋·火锅配料方面,肉类及海鲜皆十分新鲜味美🤤 特别推荐牛板腱及牛上脑,牛肉味道十分浓郁,落亦唔会感觉到有渣,很不错呢👍 虾控既我叫左个虾类拼盘🦐 包括大大只龙虾及白虾(因红虾售罄),龙虾肥美肉质Q弹,白虾爽口弹牙,十分推荐呢!而飞鱼籽墨鱼滑亦是必点之选😋 粒粒飞鱼籽咬落索索声,口感一流👍·饮品方面特别推荐大红袍珍珠奶茶,茶味虽然唔算好浓郁,但胜在珍珠非常Q弹,而且饮品十分大杯🙀😻 两个人一齐开心share都好足够!·火锅中途及结尾,店员会奉上乳酸沙冰及梅子茶果冻,感觉十分圆满呢~