2011-05-01 2 浏览
一向我都好钟意食小笼包,最近听到好多人都赞霞飞d小笼包几好食,所以我都真系好想试,果日就同左男朋友出去食....八点几去到唔驶等位,入到去d位其实都几逼,我地张台好似响条走廊ge转角位,d人行过都好似就快撞到我地咁,咁岩见到隔离张卡位台有人走,我同男朋友就想转过去,点知个经理几悔气咁话︰「我睇下出面有无人等位啦」我明白如果出面真系有四个人等紧位ge可能真系俾唔到我地,因为我果张系三人台,但态度可以好d啰,佢转过头就话︰「出面有客,俾唔到你地呀,你地想要卡位就出去再排过啦!」哗,佢呢d咩态度呀,俾唔到咪算啰,同埋如果卡位真系有人走,点解下张唔可以俾我地呀??呢个经理ge态度真系好差呀!!!!坐定左之后就叫野食啦小笼包第一旧系几好食,皮真系薄,但食食下发现旧猪肉有咬唔开ge部分,唔知系咩黎架,到食第一旧果阵已经无咁好食,因为里面ge汤好快已经凝结左,虽然我知道小笼包好多都系用猪油整ge,但未试过一间d汤可以咁快凝结啰,所以有d失望呀!!红油抄手,呢个真系几好食,个汁甜甜地,唔算太辣,岩晒我呢d唔食得太辣ge人呀!!马兰头百页卷个味道系几得意ge,但唔算好吸引呀,而且一碟有成十二件,两个人食
所以我都真系好想试,果日就同左男朋友出去食....
八点几去到唔驶等位,入到去d位其实都几逼,
咁岩见到隔离张卡位台有人走,我同男朋友就想转过去,
点知个经理几悔气咁话︰「我睇下出面有无人等位啦」
我明白如果出面真系有四个人等紧位ge可能真系俾唔到我地,
因为我果张系三人台,但态度可以好d啰,
呢个经理ge态度真系好差呀!!!!
坐定左之后就叫野食啦
小笼包
所以有d失望呀!!
红油抄手,呢个真系几好食,个汁甜甜地,唔算太辣,
岩晒我呢d唔食得太辣ge人呀!!
马兰头百页卷
个味道系几得意ge,但唔算好吸引呀,
而且一碟有成十二件,两个人食好似太多呀,
排骨担担面
呢个唔算好特别,而且排骨唔好食,
完全无猪味,唔讲我都唔知原来我食紧猪呀!!
但系d面条都ok ge!!!
牛肉饼
碟牛肉饼黎到先知原来个皮系类似酥皮果类,
好油呀,里面都算多汁,
我唔小心跌左d汁落张台纸度,
劲快就已经凝结左啦,同小笼包一样,
我谂佢真系落重猪油呀!!
如果相比起清真牛肉饼,我认为清真牛肉饼好食好多呀!!!

其实除左个经理之外,其他员工ge服务都好好,
好有礼貌同笑容呀,唔知点解果个人咁都做到经理,
佢明系赶客啰,完全系上梁不正呀,
佢应该学习下佢其他staff呀!!!
我相信我以后都唔会再去呢间店架啦,
食物ok,但唔算特别,但个经理个态度同语气真系好差!!!
2011-04-25
庆祝纪念