2015-06-10
如果你系鲗鱼涌人,咁你应该会知海光街有间食地中海嘢嘅餐厅叫 Tava,d 嘢食都 ok, 先𠮶排闩咗我仲以为执咗,点知系变身做 LBK (lobster, burger, kebab)。喺鲗鱼涌有几间卖汉堡包嘅餐厅,所以当其中一个卖点系汉堡包令我有 d 好奇,佢地汉堡包有牛肉、鸡肉 、龙虾 、同比较特别嘅 falafel,我叫佢做炸鹰嘴豆饼,其实我喺佢开咗之后去过好多次,今次呢篇 review 系以我今日外卖为题。我唔钟意等,所以我通常会打定去落 order,今日亦唔例外。听电话嘅系一位女士,我话要两份 falafel burgers, 佢覆一份,要讲几次先明 (之前试过要三份得一份,结果要等佢再做两份,阿姐姐亦无咩歉意)。去到 d食物 ready,两份合共百三蚊。望下,得一袋嘢嘅 (平时两袋),望下里面无沙律,问佢啦,佢悠闲地问(个袋) 里面无咩?我话无,佢先慢慢入去搞。d service咁,嘢食更好味都打折扣啦。到 d食物喇,我叫嘅系 falafel burger,其实系汉堡包跟薯条同一碗沙律。汉堡包:有三块 falafel,蕃茄,洋葱通生菜,分量唔算大,味道 okay,不过个包唔
汉堡包:有三块 falafel,蕃茄,洋葱通生菜,分量唔算大,味道 okay,不过个包唔热,扣分。
沙律:有萝卜丝,红菜头丝同几种菜,平时个沙律汁几好味,唔知点解今日个汁得酸味。
薯条:一般。
总括嚟讲嘢食 ok , 服务有待改进。
题外话/补充资料:
- 之前 Tava 我钟意佢个 chicken doner,LBK开咗之后试过个味同质地有 d怪,自此无再试。
- 佢 d 汉堡包整得算快,如果你唔赶时间去到叫都 okay,人唔算多。