2018-08-25 262 浏览
和屋企人去试,我已book了位,去到见屋企人站在门口位置等候,原来一直没有人理佢哋,咁我就走入去求其向一个侍应讲我book 咗位啦,点知个侍应口黑面黑掘雷槌咁指住门口话同出面𠮶个讲,行到出去都无人,跟住有个喺度对住部电脑落单,完全听唔到我讲嘢咁,终于有个人埋嚟问系唔系book咗位,然后先安排我哋入座。到落单啦,叫经过𠮶个侍应,点知黑口黑面行过,跟住等多一阵,见另一个侍应行过先帮我哋落单。食到一半叫人斟水啦,个侍应攞咗个水壶后无回头啰,终于隔咗好耐先叫到另一个开过壶茶俾我哋。最搞笑叫人埋单,个侍应走嚟掉低张单乜都无讲就行咗去,我对完单系咁揸住张咭都无人理我,系我屋企人话好似见到人哋自己出去埋,完全无谂过咁嘅价钱仲加一服务费,系要自己出去埋单啰,咁我唯有攞张单出去埋啦,又无指示㖞,行到去门口先有人话收银喺另一边,行到过去原来喺两个厨房之间啰,个收银完全无理我,自己喺度唔知搞乜,搞咗一阵先帮我碌咭,点知又按错银码,又要void单再碌过,真系唔系饱到顶心口,系兴到顶心口呀,一定一定一定唔会再嚟呀!

2018-08-25