2019-06-27
朋友茶聚,平平地就来左呢到食。 叫左个雀笼tea set + 个烤鸡肉risotto, 连野饮。野饮叫左花茶。个risotto 既味道吾错,好香黑松露味,唯独是鸡肉煮得好实,似汤渣,不过$7x - $8x 既价位来讲都算系咁,不能期望太多。虽说不能期望太多,但餐具保持清洁系每一间餐厅都要做到的基本步骤吧。我地台上的餐具全都有污积,连用餐的碟都黏著不起眼的污积,其中一只叉仲有上一手食完蛋糕干左之后既残余物系到 吾知仲以为自己食紧街边档。平时我食野都吾会特别抹餐具先食,但今次真系吾抹过吾到自己。仲有装花茶壸的茶座都好污糟,茶座的周边都黏满一挞挞的白色不知明的黏液装态的东西 😖 一间餐厅野食无论几好食,餐具不卫生已令人食欲大打折扣。我地张台d餐具就真系咁污糟,绝无虚言。其他台系咪都咁就真系吾清楚。另外,雀笼tea set 打下卡就好喇,个雀笼包装得几靓,但食物就见人见智啦,有沙律,焦糖布甸(食落好水),Macaroons(味道ok), 泡芙,鹅肝多士(无乜鹅肝味),迷你汉堡(见到个样已经吾想食, 最后都真系无食) + 两款迷你蛋糕仔。整体来讲野食未至于话好难食,价钱吾贵不能要求太多,但处于工
另外,雀笼tea set 打下卡就好喇,个雀笼包装得几靓,但食物就见人见智啦,有沙律,焦糖布甸(食落好水),Macaroons(味道ok), 泡芙,鹅肝多士(无乜鹅肝味),迷你汉堡(见到个样已经吾想食, 最后都真系无食) + 两款迷你蛋糕仔。整体来讲野食未至于话好难食,价钱吾贵不能要求太多,但处于工厂大厦来讲,吾会觉得抵食,如对食物要求吾高,只为打卡想hea食既话还可以。