2019-05-31 1447 浏览
前几天去了名苑晚饭,一如以往唔多人,其实酒楼食物OK,但D侍应姐姐不停SELL人食套餐,见我地一打开MENU,黑衫部长姐姐即刻走来SELL龙虾套餐,我地答左不要,不用继续SELL,我地自己会睇,部长姐姐答"我地推介下,唔要唔紧要,你地埋单唔系我埋,你地决定!!"当佢走左,又有另一红衫侍应又来SELL套餐,总之务求迫我地要嗌咁其实呢,你地D MENU已经摆晒响桌子上,我地会睇,想食一定会叫,就算公司下令侍应要SELL,一个讲完咪算,唔驶一个讲完到另一个,呢D行为好滋扰好啦终于食完饭,意味唔驶再有人黎SELL套餐啦,点知今次轮到SELL粽,真系够命!!!搅到大家都唔想继续坐,食埋糖水即刻走人终于明白点解间野长期冇乜客,真系唔关食物事,实在太HARD SELL啦,成日好似迫人食套餐迫人买粽咁,好快又叫人买月饼架啦,边个敢再去呀??希望管理层可以改善一下此问题,其实好野真的不用HARD SELL,好食的话顾客是一定会食的,否则大家只会觉得酒楼是因为冇人叫卖唔晒所以先要不停SELL,更加唔敢食啦!

2019-05-29