2017-10-02 1584 浏览
拗柴要戒口,所以决定去ovo cafe . 夜晚7点几去到都9成full,啲位都几逼,隔离讲野一定听到。要戒蛋,好彩menu 写明边啲有蛋,但原来好多食物都有,最后拣咗野菜天妇罗冷乌冬、avo - truffle 同冬荫risotto 。泠乌冬好爽,配既酱汁唔会过咸,天妇罗炸耐咗少少。Avo - truffle- 牛油果够淋,薯条好硬,但两样放埋一齐又唔系好match, 可能牛油果蓉会好啲。冬荫risotto 冬荫味浓,饭软硬度适中,配个串菠萝有啲怪,但味道ok。P.s. 有位戴眼镜侍应态度麻麻,我地点菜用中文,佢用英文重覆,所以后尾我用英文点牛油果薯条avo - truffle ,临走前我朋友想攞张餐厅卡片,佢用手指向一个方向,又唔攞过黎,佢指个方向又系空气,结果问过另一个侍应。

泠乌冬好爽,配既酱汁唔会过咸,天妇罗炸耐咗少少。

2017-10-02