劣评只留俾今日𠮶位长髪带口音女店员平日下午茶时段,算抵食之选,以往都有帮衬过,其中一位戴眼镜丶微胖姐姐很好,每次都很有耐性介绍各款食品,招呼周到。唯独今日系另一位长发店员送餐丶收银,本身佢送餐已经很有问题,每碗丶每碟食物都大力放低,完全唔知佢想点,都算!临走去门口埋单,共$68,我俾咗$109(一张红色一百蚊纸及一个五蚊两个两蚊),长发店员只找了一个一蚊俾我,即想转身返回店面。我就同佢讲:依,我俾𠮶张系一百蚊纸㖞?!佢噔大对眼话:你系俾咗一张五十蚊同两张廿蚊纸㖞!我好愕然,再表示自己的确俾咗一张新浄嘅一百蚊纸,唯有再问佢有无闭路电视,叫佢翻查睇清楚,无谓拗… 佢打电话叫同事查吓闭路,点知话坏咗定无开,之后极不满意咁晦晦气气放返$41找续响枱面,反我眼之后就走咗,呢啲态度俾人感觉真系好差;我之后都仲会帮衬,因为价钱合理,食物不错,但一定要揾返微胖姐姐先食得顺心。P.S. 呀小姐,就算我系俾咗$99妳,又点会只找返$1呢?呢条数系点计出黎?最后我再强调佢只系俾咗$1找续,佢个人要重新load一次先成功计到应该找$41先啱,希望妳埋数嘅时候,计清计楚,我系绝对无亦唔会呃妳𠮶几廿蚊啰!
劣评只留俾今日𠮶位长髪带口音女店员

2019-02-12