2019-01-23
平时好少食上海菜想试下, 朋友话呢间唔错又有米芝莲, 所以就决定黎试下!一入去地方好阔落, 环境几好几舒适, 每张枱都唔会太近, 坐得都舒服。侍应都好有礼貌, 而且好细心, 全程主动不停帮我地添水。素鲍鱼好好食! 食落好有咬口, 弹牙而又有香味, 系会忍唔住食完一块再不停夹, 应该系成晚印象最深刻既菜式, 绝对值得一试。到我好期待既小笼包, 虽然皮薄, 但馅其实一般, 肉汁唔算多, 肉都唔算好鲜味, 有少少失望。熏鸭真系会有好大阵烟熏既味, 个人觉得太重烟熏味, 但朋友就好钟意。呢碟松鼠鱼酸酸甜甜好开胃, 咬落去都脆脆地, 几好食, 好岩用黎送白饭。炒虾仁好嫩滑, 又唔会过熟, 几好食, 份量都算几多, 佢地仲会有个炉系下面热住碟𩠌!平时食好多醉鸡酒味都好重, 会有D太over。 呢一间既酒味唔会太重, 调味系几好, 但鸡肉就唔太嫩, 令碟𩠌失色, 有D可惜。萝卜丝酥好香脆, 咬开见到入面系好足料, 真系有好多萝卜丝, 整得几好食。菜肉馄饨都唔错,馄饨几大只而且弹牙。 总括而言, 食物系算唔错, 但又未至于去到令人好惊喜, 本身慕米芝莲之名而来反而有D期望太大, 觉得有少少失望添。最大
呢碟松鼠鱼酸酸甜甜好开胃, 咬落去都脆脆地, 几好食, 好岩用黎送白饭。 炒虾仁好嫩滑, 又唔会过熟, 几好食, 份量都算几多, 佢地仲会有个炉系下面热住碟𩠌!
菜肉馄饨都唔错,馄饨几大只而且弹牙。
总括而言, 食物系算唔错, 但又未至于去到令人好惊喜, 本身慕米芝莲之名而来反而有D期望太大, 觉得有少少失望添。最大惊喜同最特别都系得素鲍鱼, 而且价钱亦唔算特别平。