2019-08-29
早几个星期五晚同朋友一行4️⃣人去左食「兴中会」, 睇中佢气氛唔错, 加上中式✖️西式crossover, 好似几特别🤪-环境装修ok, 但都坐得几迫下😅睇中依度其中一个原因系有得食中餐又有Cocktails饮🍸唔知我唔好彩定系点, 当日杯Margerita强差人意, 一啲酒味都无, 系成杯Iced Lime Juice咁😑-点心方面种类都几多, 仲可以逐粒叫, 每人叫返自己钟意食𠮶粒💁🏻♀️餐厅用西式afternoon tea嘅三层甜点盘, 放上中式点心, 好fusion😆🥟试左几款点心, 味道都唔错~~有我最like嘅炸馒头, 炸得好靓, 外皮又金黄又脆, 仲有配炼奶🤩红豆西瓜包外型吸晴, 食落无特别😶-🍲炖汤唔错, 食得出无加味精, 饮完唔会口渴🥬蒜蓉菜芯系白灼菜芯加上一大匙李锦记蒜蓉酱, 以$78依个价钱黎讲真系有啲hea, 虽然味道ok的(李锦记蒜蓉酱无得输🙌🏻)🍍菠萝咕噜肉系外国人口味嘅菠萝咕噜肉, 个人认为太甜唔够香🐮鹅肝韩牛炒饭份量几多, 好香口, 最推介❗️-
环境装修ok, 但都坐得几迫下😅
睇中依度其中一个原因系有得食中餐又有Cocktails饮🍸
🥟试左几款点心, 味道都唔错~~
红豆西瓜包外型吸晴, 食落无特别😶
🍲炖汤唔错, 食得出无加味精, 饮完唔会口渴
🍍菠萝咕噜肉系外国人口味嘅菠萝咕噜肉, 个人认为太甜唔够香
🐮鹅肝韩牛炒饭份量几多, 好香口, 最推介❗️